&ME

* * * *  Het Parool
‘Ter Hall verenigt Brussel moeiteloos met de excentrieke romance’ ‘Prachtige beeldtaal die diep ontroert’ ‘Charmante acteurs’ ‘Wat een schitterende studie van identiteit en menselijke maakbaarheid’

* * * * De Volkskrant
‘Een sterke, ontroerende en gelaagde film’
‘In Brussel ontpopt &ME zich tot een fijn, doezelig romantisch drama’ ‘Bijzondere combinatie, zo’n naturelle, soepele stijl en een van lotsbestemmingen en symboliek aan elkaar hangende plot.’‘Het werkt’

* * * * Filmtotaal
‘&Me grijpt aan door de dromerige vrijgevochten sfeer. Ter Hall zet een modern sprookje neer waarbij hij afstapt van de conventionele relatievormen, maar durft ook de ballon dikwijls door te prikken. Op elke hoek ligt een nieuwe verrassing te wachten.&Me is een ode aan de liefde waarin je je heerlijk kunt verliezen.’

* * * * Cultuurbewust
‘&ME test de maakbaarheid van liefde tot het uiterste”Een fascinerende film waarin de zoektocht naar geluk, vrijheid en liefde op intrigerende wijze wordt verbeeld.

&ME is de liefdesgeschiedenis van twee mensen die van elkaar proberen te houden en een derde die ze daarbij probeert te helpen, maar het alleen maar onmogelijker maakt. Het speelt zich af tegen de achtergrond van de plek waar landen van elkaar proberen te houden: Brussel.

In &ME wil ik laten zien dat van elkaar proberen te houden ook de moeite waard is.De homoseksuele Duitse veertiger Eduard Schiller, heeft genoeg van een leven vol one-night-stands en wil gelukkig worden. De Spaanse Edurne Verona heeft haar hele levenspad al uitgestippeld en hoeft alleen het belangrijkste onderdeel daarvan te vinden: een man die haar niet zal verlaten. En de Nederlandse verhuizer Richard Merkelbach is de poor lonesome cowboy die in de relatie van Eduard en Edurne het bewijs ziet dat echte liefde bestaat. De drie raken hopeloos verstrikt in een knoop van hun idealen, fantasieën en hun eigen onontkoombare natuur.

Eduard, Edurne en Richard zijn drie tragikomische helden die gevangen zijn in hun eigen perspectief. Wanhopig zoeken ze naar zingeving, richting en verband – als losse elementaire deeltjes. Ze hebben de illusie dat ze hun eigen natuur (en die van anderen) onder controle hebben en proberen manmoedig hun ratio te volgen.

De film bekijkt deze overmoed met mild mededogen. Hebben we niet allemaal onze onmogelijke dromen en ambities? Fantaseren we niet allemaal over de maakbaarheid van ons bestaan? Om ons uiteindelijk, net als de hoofdpersonen van deze film, neer te leggen bij de onmogelijkheid daarvan en ons pad te vervolgen.

andme-thefilm.com

IMDb